Geert ten Dam1

Geert ten Dam

Prof.dr. Geert ten Dam is hoogleraar onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Onderwijsraad. Daarnaast is zij ondermeer lid van de Raad van Toezicht van het Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland, van de Raad van Toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum en van de wetenschappelijke en maatschappelijke adviesraad van de Universiteit voor Humanistiek.

 

 

 

 

 

Fouad Sidali1

Fouad Sidali

Fouad Sidali is presentator en eindredacteur van het NTR Programma ‘Dichtbij Nederland’ op Radio 5. Hij heeft onder andere voor de NOS gewerkt en was verslaggever bij SBS. In 2003 verruilde hij de journalistiek voor woordvoering en werkte hij voor de Amsterdamse Gemeente. Verder adviseerde hij het ministerie van justitie en het Waterschap Noord Noord-Holland. Naast zijn werk bij Radio 5 neemt Fouad Sidali eveneens plaats in de  Raad van Toezicht van omroepvereniging VARA en de Raad van Toezicht van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Tevens is hij directeur van Stichting Connect Initiatieven.

 

 

 

 

Foto OC Ercan Torun

Ercan Torun

Ercan Torun is algemeen secretaris van Stichting Cosmicus. Na zijn opleiding Technische Informatica aan TU Delft werd hij directeur van Instituut het Centrum. Vanaf zijn studententijd was Ercan Torun betrokken bij Stichting Cosmicus die toentertijd bestond uit acht studentenverenigingen verspreid over het hele land. In 2008 werd hij de oprichtendedirecteur van basisschool Cosmicus in Rotterdam. Hij is ook betrokken geweest bij de oprichting van de Cosmicusbasisscholen in Arnhem en Den Haag. Hij is vier jaar directeur geweest van de school in Rotterdam, voordat hij bovenschools manager van de basisscholen en algemeen secretaris van Stichting Cosmicus werd.

 

 

 

 

Anton Philips1Anton Philips

Anton Philips is voorzitter van Stichting Emergo. Na zijn studie in Delft en een periode van vrijwilligerswerk werkte hij vijftien jaar bij Philips Telecommunicatie en bij Philips Mexico. Hij is de oprichter van Emergo, bureau voor loopbaan coaching, training en advies. Zijn visie is een maatschappij waarin mensen werk doen dat hen echt voldoening geeft en waarin zij hun talenten maximaal kunnen inzetten en ontplooien. De beste plaats om daar nu aan te werken is met de jeugd die keuzes maakt voor studie en beroepsrichting. Daartoe richtte Anton Philips in 2006 Stichting Emergo op. Verder is hij co-auteur van het boek ‘De kracht van Motivatie’ dat in januari 2013 verscheen.

 

 

 

 

Gerard BaarsGerard Baars

Sinds februari 2012 is dr. Gerard Baars directeur van Risbo (het  onderzoeksinstituut op het gebied van leren en samenleven van de Erasmus Universiteit Rotterdam). Bij Risbo concentreert hij zich voornamelijk op twee inhoudelijke aandachtsgebieden. Ten eerste richt hij zich onderzoek naar onderwijs, zoals onderzoek naar de invoering van Nominaal = Normaal op de Erasmus Universiteit Rotterdam en onderzoek naar het vroegtijdig identificeren en karakteriseren van studenten die in het eerste academische jaar uitvallen. Het tweede aandachtsgebied betreft e-learning. Over dit onderwerp schreef Gerard Baars inmiddels twee boeken.